Agricultură
Asezata in zona de vest a judetului Timis Comuna Teremia Mare este cunoscuta de-a lungul timpului ca un important centru viticol.
Specificul zonei de campie cu terenuri agricole manoase, in majoritate cernoziomuri, a facut ca ocupatia principala a harnicilor gospodari ai acestor locuri sa fie cultivarea pamantului, constand , in principal, din cultura cerealelor si cultivarea vitei-de vie.
Activitatea locuitorilor in acest domeniu a fost una de varf, remarcata si recunoscuta de-a lungul timpului atat pe plan local cit si peste tari, in Europa si chiar in lume. De exemplu se vorbeste la superlativ de coniacul de Teremia. Despre performantele acestea vorbesc convingator diplomele si efigiile obtinute de-a lungul timpului si pastrate in colectia muzeului.
O alta componenta a vietii economice de aici a fost si este si i n prezent cresterea animalelor: cresterea oilor, a porcilor, a vitelor. Ca o continuare a cresterii animalelor a fost si prelucrarea carnii. Existau macelarii in care animalul era sacrificat pe loc la cererea clientului. Aceste macelarii erau umite casapii, iar macelarii erau numiti casapi.
De aici plecau si pleaca si in prezent spre centrele urbane tone de legume (rosii, ardei, castraveti, vinete, etc) ca o dovada a harniciei si priceperii gospodarilor de aici. Legumicultura s-a dezvoltat in timp ca o completare a activitatii principale de cultivare a cerealelor si a ajuns acum o parte importanta a vietii economice a comunei.